Re-integratie 2e spoor voor hoger opgeleiden binnen onderwijs en de zorg- en welzijnsbranche

The School factory biedt een maatwerk re-integratie spoor 2 traject waar we precies aansluiten bij jouw wensen, je situatie en de eisen die het UWV stelt aan het tweede spoor.

Creëer nieuwe kansen en een passende en leuke baan vanuit je ziektesituatie

De trajectduur wordt in onderling overleg met jou en je werkgever vastgesteld, maar veelal duurt een re-integratie traject 6 maanden tot een jaar. Het doel waar we samen voor gaan is snel een nieuwe baan bij een andere werkgever die goed bij je past!
Het traject start zo snel mogelijk na de kosteloze kennismaking en de goedkeuring van je werkgever op ons voorstel.

Ben je ziek en is een spoor 2 traject aan de orde en:

 • weet je niet welk werk bij je past?
 • weet je niet goed hoe je het moet aanpakken om werk te vinden buiten de huidige organisatie?
 • voel je je onzeker over je toekomst?

Doe dan je spoor 2 re-integratietraject en je bent snel weer aan de slag!

Re-integratie met uitstekende resultaten

Sinds de start van ons bureau hebben al vele mensen met onze begeleiding een leuke nieuwe werkplek gevonden. Er is veel ervaring met spoor 2 en een loonsanctie voor je werkgever is door onze werkwijze zo veel mogelijk uitgesloten.

Professionele coaches

Uiteraard zijn al onze coaches goed uitgerust om je optimaal te begeleiden. Zij hebben allemaal een post-HBO opleiding coaching afgerond, zijn geregistreerd bij de NOLOC, Vereniging voor Loopbaanprofessionals, en zij hebben een achtergrond of link met de onderwijs, en/of de zorg- en welzijnsbranche. Er is veel ervaring met de begeleiding bij emotionele, psychische en lichamelijke belemmeringen. Hierbij valt te denken aan: burn-out, RSI, whiplash, persoonlijkheidsstoornissen, angsten en psychosomatische klachten.

Wat ga jíj bereiken met het traject:

 • Overwinnen van belemmeringen die werkhervatting in de weg kunnen staan, zoals onvoldoende energie en onzekerheid over je eigen kunnen;
 • Inzicht krijgen in je talenten en leren deze te presenteren;
 • Inzicht in je drijfveren, talenten en mogelijke beroepen en sectoren door gebruik te maken van ons uitgebreid testportaal.
 • Helder krijgen wat een passend en realistisch loopbaandoel is;
 • Effectief netwerken naar een baan;
 • Optimaal gebruik maken van social media;
 • Leren (beter) te solliciteren: een goede CV maken, brieven schrijven, oefenen met sollicitatiegesprekken;
 • Inzicht krijgen in wat je wel en niet wil vertellen aan een potentiële nieuwe werkgever over je huidige situatie en onderhandelingsvaardigheden aanleren;
 • De kans vergroten op een baan die helemaal aansluit bij je wensen en mogelijkheden.

Vaste persoonlijke coach en kracht van de groep

Tijdens het gehele re-integratie 2e spoor traject word je begeleid door je eigen vaste coach waarmee je regelmatig een-op-een gesprekken hebt. Er wordt intensief ingegaan op jouw persoonlijke situatie.

Daarnaast kan optimaal gebruik gemaakt worden van groepsdynamiek. Dit als je er voor kiest de groepssessies die wij regelmatig organiseren te combineren met je individuele sessies. In inspirerende groepssessies met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten als jij en onder begeleiding van de loopbaancoaches, leren jullie van elkaar, steunen jullie elkaar en kunnen jullie gebruik maken van elkaars netwerk.

De trajectduur strekt zich uit over een periode van 6 maanden tot een jaar.

Uitgebreid netwerk

De medewerkers van The School Factory zetten waar mogelijk hun uitgebreide netwerk van potentiële werkgevers voor je in. Om goed op de hoogte te zijn van alle vacatures op het internet hebben wij speciale programma’s voor je beschikbaar. Als je weer aan het werk bent, begeleiden we je verder zodat je weer helemaal goed in het zadel komt!

Re-integratietraject 2e spoor

Een re-integratietraject 2e spoor bij The School Factory start met een kosteloze kennismaking. Daarna is de opbouw:

 • Voorbereidingsfase
 • Loopbaanoriëntatiefase
 • Jobmarketingfase

Kosteloze kennismaking

Aangezien je het gehele tweede spoor traject wordt begeleid door een vaste coach, is het van groot belang dat er een persoonlijk klik is tussen jou en jouw coach. Tijdens de kennismaking ontdek je snel of die klik er is. Ook kan je in dit gesprek terecht met al je vragen en zullen we bespreken wat we specifiek in jouw situatie kunnen betekenen.

Voorbereidingsfase

Bij re-integratie 2e spoor spelen vaak eerdere en onprettige ervaringen mee. Wat vroeger mogelijk leek, is nu onzeker. Terug gaan naar het werk wat je altijd misschien met veel plezier gedaan hebt, kan niet meer, of het is uiterst onzeker of dat nog kan. Je mogelijke onzekerheid, vertwijfeling en verdriet kunnen aandacht nodig hebben voordat je verder kunt. In ons tweede spoor traject is daar ruimte voor. Kortgezegd: je wordt gecoacht op belemmeringen die werkhervatting in de weg kunnen staan.

Loopbaanoriëntatiefase

Wil je effectief kunnen solliciteren en netwerken, dan is het van belang te weten wat je wilt en waar je goed in bent. Zelfonderzoek maakt een belangrijk deel uit van ons re-integratie tweede spoortraject. Er komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten. Een zeer uitgebreid assessment met een talent en drijfveren onderzoek, sectorinteresse-, beroepkeuze- en capaciteitentest maakt veelal deel uit van dit zelfonderzoek. Als resultaat heb je een heldere doelstelling; dat is een omschrijving van je volgende loopbaanstap, je motivatie hiervoor en waarom je geschikt bent om juist dat werk te doen. Deze doelstelling leer je ook te “presenteren” in je omgeving.

Jobmarketingfase

Nu ga jij je eigen doelstelling(en) toetsen in de omgeving. Netwerken, brieven schrijven en versturen, oriënterende netwerkgesprekken aangaan met relaties en werkgevers en solliciteren.
Veel mensen die in Spoor 2 terechtkomen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Daar gaan we aan werken. Je zult je CV opnieuw gaan bekijken en aanpassen aan (nieuwe) wensen van mogelijke werkgevers. Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komt in ons re-integratietraject aan bod. Wij bieden tevens ondersteuning bij het inzetten van social media, zoals LinkedIn. Ons vacaturesysteem en onze eigen vacatures zorgt dat je volledig op de hoogte bent van alle voor jouw relevante vacatures gepubliceerd op internet.

Aan het eind van het gehele traject, dat veelal tussen de 9 en 12 maanden duurt, is de kans groot dat je weer aan de slag bent!

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen en hoe jouw 2e spoor traject eruit kan zien? Bel ons op 06-33141608